Menu

 

rustpunt logo

Wat doe ik mezelf toch aan?

Over angst, fobie, paniek, depressie, verdriet, woedeIk heb dit boek op een blog geplaatst zodat het voor iedereen toegankelijk zou zijn. Wil je het lezen, klik dan op deze link: Wat doe ik mezelf toch aan?

 

Bijna iedereen heeft vroeg of laat te kampen met enigerlei vorm van angst, al dan niet in sterke mate.  Er bestaan zoveel vormen van angst: angst voor spinnen, muizen, honden, ed., faalangst, rijangst, vliegangst, claustrofobie, hoogtevrees, agorafobie (pleinvrees), sociale angst (angst voor blozen, zweten, kritiek, mensen, spreken, stotteren,..), angst voor geluiden, ziekten (hypochondrie), smetvrees, enz…  Om dan nog maar te zwijgen over woedeaanvallen, wanhoop, depressie, verscheurend verdriet, zelfmoordneigingen, enz…

 

Angst toont geen enkele fysieke tekortkoming.  Men kan het dus niet zien, behalve bij acute aanvallen, maar dan is dat voor de buitenwereld ook maar een waanbeeld dat men met een druk op de juiste knop kan afzetten - er zal wel een pilletje zijn dat de oplossing biedt.

 

Voor de buitenstaander zijn ze meestal totaal onverklaarbaar, op niets steunend of gewoon zelfs absurd.  Wie met angst zit kan er vaak zelf geen verklaring voor geven.  Het is gewoon zo.  Hulp zoeken bij vrienden of familie is een vaak moeilijk te overschrijden drempel en in therapie gaan?  " Komaan, ik ben toch niet gek zeker."  De stap naar psychotherapie is nog veel groter.  Bovendien is het niet eens zeker dat psychotherapie helpt.

 

Het ergste is dat diegenen die met angst zitten zich niet begrepen voelen.  Vaak zal hun omgeving hen onbewust nog meer angst bezorgen, alleen al omdat die hen niet begrijpt.  De anderen zijn “normaal” en ik ben dat niet.  De anderen kunnen alles en ik kan niets…

 

Wie angst heeft, kan meestal zichzelf niet helpen omdat men er zo door opgeslorpt wordt, erdoor in beslag genomen wordt, dat men niet meer in staat is op een redelijke manier te denken.  Paniek is allesoverheersend, totaal verlammend.  Wanneer men niet angstig is wil men er niet aan denken.  Men wil het zo snel mogelijk vergeten.  Uit zichzelf kan men de oplossing dus meestal niet vinden.

 

Met dit boek wil ik hulp bieden aan mensen met angst en ongecontroleerde emoties, alsook hun omgeving sensibiliseren voor de moeilijkheden waar deze mensen mee te kampen hebben zodat zij kunnen trachten te begrijpen en alzo gemakkelijker of meer mededogen en hulp kunnen opbrengen voor deze mensen. Het boek geeft niet alleen een beschrijving over allerlei angsten, maar brengt veel informatie en tips over hoe met deze "negatieve gevoelens" om te gaan.

 

Dit boek staat op een blog zodat het voor iedereen toegankelijk zou zijn. Wil je het lezen, klik dan op deze link: Wat doe ik mezelf toch aan?


Adres: Oudestraat 26, 3190 Boortmeerbeek
 - 
 - 
Tel: 0498 47 09 48
 - 
BTW: BE 0809.921.492